Landelijke Buitenspeeldag 2016

Nationale Buitenspeeldag wordt gevierd!

 

Dit jaar wordt op initiatief van twee buurtbewoners voor de derde keer de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd. Ingrid Groenewoud en Sheila Landveld zullen weer een spectaculair parcours met sport en spelonderdelen voor jonge en iets oudere kinderen bedacht hebben. Samen met andere buurtbewoners wordt de activiteit gehouden rondom Huis van de Wijk ‘t Blommetje.

Na het succes van Buitenspeeldag 2015, waar meer dan 100 kinderen aan meegedaan hebben, kunnen de kinderen van SuHabuurt tot Wildeman ook dit jaar weer genieten van sport en spelactiviteiten. Aandacht voor de gezondheid is er dit jaar ook weer, er wordt fruit uitgedeeld en water geschonken.  Dit wordt uitgedeeld aan de kinderen die een volle kaart inleveren nadat zij alle onderdelen van het parcours hebben gedaan. De kinderen van de woensdagmiddag club hebben deze week de parcourskaarten gemaakt met kleuren, knippen en plakken.  De kaarten  worden uitgedeeld aan kinderen na inschrijving bij het begin van het sport en spelparcours. Elk onderdeel dat de kinderen gedaan hebben wordt afgetekend. Met een volle kaart kunnen de kinderen wat fruit en drinken halen.

Deelnemers kunnen rekenen op een uitgebreid spelparcours in de omgeving van Huis van de Wijk ‘t Blommetje met onder andere een panna toernooi, zaklopen, blikgooien, spijkerpoepen en nog veel meer. Bij elk onderdeel van het parcours zijn vrijwilligers nodig om de kinderen goed te kunnen begeleiden. Er is al een aardige groep bewoners die komen helpen maar er is nog meer hulp nodig! Wilt u bijdragen aan het realiseren van een mooie dag voor de kinderen dan kunt u contact opnemen met Ingrid Groenewoud, 06  41 88 41 07 of met Sheila Landveld, 06 28 39 31 48. Deze actieve dames kunnen ook gebeld worden voor meer informatie over de activiteit of voor aanmelding om mee te doen aan de Nationale Buitenspeeldag.

De activiteiten zullen op woensdag 8 juni plaatsvinden en starten om 15:00 uur  bij Huis van de Wijk ‘t Blommetje, Blomwijckerpad 70. Kinderen kunnen drie uur lang genieten van alle spelletjes en sportactiviteiten want pas om 18:00 uur is het feest afgelopen. Wij zien de kinderen en de ouders heel graag op woensdag 8 juni! Voor de ouders is er tussen 15:00 – 16:00 uur een kopje koffie of thee.