Onze buurt afvalvrij

Op de hoek van Meer en Vaart en Calandlaan houdt een groep buurtbewoners drie maanden zwerfafvalvrij acties. Tijdens en na de schoonmaak waren er veel positieve reacties van buurtbewoners. Naast de gezelligheid bij het opruimen is de wijk weer schoon en veilig voor mens en dier. Het idee is om een paar keer per jaar zo’n schoonmaakactie te houden. De buurtbewoners zijn ondersteund door het Stadsdeel Nieuw West en bewoners van het Huis van de Wijk ’t Blommetje

Na een uurtje hard gewerkt te hebben, hebben we het pleintje schoon gekregen. Bewoner Tryfeen trakteerde ons op het eind op heerlijke soep. Zo kan er sociale cohesie ontstaan tussen de bewoners.

” Het opruimen van het zwerfafval is een mooie sociale activiteit. Een prima initiatief”, aldus Mohamed. “Het is nodig. Als je ziet hoeveel zwerfafval er nu al ligt ”. Als het aan hem ligt komen bewoners vaker samen om de buurt schoner te maken. “We moeten dit op structurele basis vasthouden.”
We zijn er echter nog lang niet. Om mijn toekomstdroom, een volledig schone en gezellige woonomgeving in Osdorp te realiseren, zullen wij samen met onze bewoners moeten blijven investeren in het fysieke en sociale leefklimaat van onze wijk zegt Ahmed.

Buurtgenoten die een steentje bij een schone wijk willen dragen, mogen zich uiteraard bij het Huis van de Wijk ‘t Blommetje melden.

Zie hier de voor en na foto’s: