Bij tegenslagen en veranderingen in het leven is het soms lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. U wilt graag wat aan uw situatie doen om u beter te voelen maar weet niet hoe u dit moet aanpakken. Bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoeten of een hobby oppakken. De Welzijnscoach van Combiwel gaat het gesprek met u aan en bespreekt met u waar uw mogelijkheden liggen en wat het beste bij u past.

Sinds 1 december 2015 voert Combiwel in verschillende wijken in Nieuw West het project ‘Welzijn op recept ‘ uit. De welzijnscoaches zijn actief in Osdorp, Slotervaart, Nieuw Sloten/de Aker en Geuzenveld/Slotermeer. Zij werken vaak vanuit de verschillende Huizen van de Wijk maar soms ook op andere locaties.

Huisartsen en andere zorgverleners zoals praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, thuiszorgorganisaties en maatschappelijk werk verwijzen bewoners naar de welzijnscoaches door. Het gaat dan vooral om mensen met psychosomatische en/of psychosociale problemen. Dan kunt u denken aan eenzaamheid, slecht slapen, last hebben van somberheid of angst of verschillende lichamelijke klachten waarvoor geen verklaring is.

Bij deze klachten kan het helpen om bijvoorbeeld vaker onder de mensen te zijn, het huis uit te zijn, iets te doen waar u plezier aan beleefd. Hierdoor verschuift de aandacht van uw problemen naar wat u nog wel kan.

Mevrouw Wassili (Amsterdam Noord) “Als je de hele dag thuis zit, voel je op een gegeven moment alle kwaaltjes. Daar heb ik nu geen tijd voor.”

De welzijnscoaches weten precies wat er bij u in de buurt allemaal te doen is. Daarom kunnen ze u goed op weg helpen om een activiteit te vinden die goed bij u past. Voor het gemak hebben wij alle activiteiten onderverdeeld in zes welzijnsarrangementen:

DE 7 ARRANGEMENTEN:

 

-Lichaam en geest

Bijvoorbeeld: yoga, ontspanningslessen, mindfulness

 -Bewegen met plezier

Bijvoorbeeld: aerobics, zumba, hardlopen

– Kunst & cultuur

Bijvoorbeeld: schilderen, handwerken, thema avonden

 -Smakelijke ontmoetingen

Bijvoorbeeld: samen koken en/of gezamenlijk eten

 -Ontdekken en doen

Bijvoorbeeld” Jezelf ontwikkelen, iets nieuws leren of nieuwe mensen ontmoeten

-De kracht van de natuur

Bijvoorbeeld: wandelen in het park of tuinieren

​-Maatjes

Bijvoorbeeld: wandelmaatje of samen koffie drinken

Heeft u interesse in ‘welzijn op recept’? Vraag dan een verwijzing via uw huisarts of andere zorgverlener. Let op: een verwijzing is noodzakelijk om u verder te kunnen helpen.

Overzicht Welzijnscoaches Nieuw West (voor zorgprofessionals uit de wijk)

Hieronder vindt u een overzicht van de welzijnscoaches in verschillende wijken in Amsterdam Nieuw West. Neemt u gerust contact op als u vragen heeft of een cliënt/bewoner wilt doorverwijzen.

Voor Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld/Slotermeer:

Lenie Smit
06-14120058
l.smit@combiwel.nl

​Mariët Griffioen

06-24622641

​m.griffioen@combiwel.nl

Instructie verwijzen ‘Welzijn op recept’

Wilt u een cliënt verwijzen naar de welzijnscoach?

E-mail/telefoon: om de welzijnscoach op de hoogte te brengen van uw verwijzing stuurt u bij voorkeur een e-mail met daarin de onderstaande gegevens. Combiwel is aangesloten bij Zorgmail, voor veilige uitwisseling van gegevens. U kunt deze gegevens eventueel ook telefonisch doorgeven:

-Naam van uw praktijk of instelling + uw naam

-Voornaam en achternaam cliënt

-Telefoonnummer cliënt

 -Welzijnsarrangement: (indien bekend wat de interesse of behoefte is)

  • BEWEGEN MET PLEZIER (sport en dans)
  • LICHAAM & GEEST (ontspanning)
  • KUNST & CULTUUR (creativiteit)
  • DE KRACHT VAN DE NATUUR (wandelen,tuinieren)
  • SMAKELIJKE ONTMOETINGEN (samen koken en eten)
  • ONTDEKKEN & DOEN (zelfontplooiing)
  • Maatjes vrijwilliger

 -Korte situatieschets/bijzonderheden van de cliënt.

De welzijnscoach neemt vaak eerst met u nog contact op alvorens er contact wordt gelegd met de cliënt.